15 jaar Sioen: 'Too good to be true'

pop / rock / song
di03.05.16

SIOEN INVITEERT

Na vijftien jaar ongebreideld speelplezier blikt Frederik Sioen terug met het album Too Good To Be True; een overzicht van zes albums vol aanstekelijke singer-songs, die reikten van het podium van Rock Werchter tot ver in Europa, Zuid-Afrika en Zuid-Korea.

Terugkijken doe je met vrienden. In de Handelsbeurs omringt Sioen zich dan ook met muzikanten die hem bijstonden op zijn tocht: Roland Van Campenhout, Pieter-Jan De Smet, Frederik Segers (Stadt), Osama Abdulrasol, Jeroen Baert en nieuw kameraden uit 'Liefde Voor Muziek': Johannes Genard (School Is Cool) en Dana Winner.

Het wordt een uniek concert met tot klassieker verheven radiohits en verdoken parels geplukt uit zijn rijke repertoire. Het enige concert in België, in Sioens thuisstad Gent.

15 JAAR IN EEN NOTENDOP

Sioens muziekverhaal begint solo in 2001. Na een eerste demo, verschillende muziekwedstrijden en meer dan 250 concerten dringt een uitbreiding zich op. Met See You Naked (2003) breekt hij door op de hitlijsten, de rest is geschiedenis.

Sioen werkte ook samen met Zuid-Afrikaanse muzikanten op Calling Up Soweto (2009), wentelt zich sinds 2012 in samenzang met de zusjes van Binti en ruilt recent zijn geliefde klavier in voor een elektrische gitaar in Man Mountain (2015).

Voeg daarbij nog zijn composities voor theater, film en tv-series en verschijningen in het programma ‘Liefde voor Muziek’ en je weet het: Sioen blijft zichzelf heruitvinden, en is duidelijk nog niet aan stoppen toe.


Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?