10Jaar Sioen Feest met guests & Sioen Takes It To Motown

pop / rock / song
vr17.12.10

Vooraleer hij in 2011 de studio in trekt voor de opnames van zijn 5de studioalbum, bouwt Sioen een feestje. Want ‘10 jaar Sioen’ WAS een feest! Vanaf het eerste solo optreden in een cafeetje in Gent, over de vele concerten in binnen- en buitenland, de 4 full albums, de muziek voor film en theater, tot de schitterende muzikale reis naar Soweto. Maar vooral ook in het gezelschap van een bende muzikale vrienden.
10 jaar Sioen’ IS daarom ook een feest, met diezelfde bende op én naast het podium en met vooral veel feestmuziek!

Timing

20u00: Deuren
20u35: Lil' Queenies
21u40: Marvelas Something
23u00: Sioen Takes it to Motown
--------------------------------------------------------------------------------

LIL’ QUEENIES
De ongepolijste fantastische songs van Chuck Berry in een tot de essentie gestripte en eigenzinnig klinkende bezetting. Hail hail rock & roll!
gitaar/zang: Pieter-Jan De Smet (beuzak) | bassax: Nic Roseeuw | drums: Lieven Declercq

MARVELAS SOMETHING
Uit de assen van het al even geniale Members of Marvelas verrees Marvelas Something: ronkende nonsens, lsd-tripjes op grootmoeders wijze, euforische hypochondrie, fantoomwaan, figuratieve abstractie ofte van Doe Maar tot Frank Zappa...
gitaar: Frederik Segers | toetsen/zang: Fulco Ottervanger | bas: Joris Cool | drums: Simon Segers

SIOEN TAKES IT TO MOTOWN
Dit unieke project, met nummers uit de geniale muziek van het platenlabel ‘Motown’, werd speciaal voor Theater Aan Zee 2010 op poten gezet. Op algemene aanvraag ziet deze productie nog éénmaal het daglicht voor publiek. Arno Hintjens (Oostendenaar en broeder van Theater Aan Zee) zei na de try-out: "Awel Sioen vent, ’t is straf! Ge moet daar een plakske van oppakken!"
Op het podium wordt Sioen begeleid door de top van de Belgische muzikanten: de vaste band van Arno (Serge Feys, Sam Gysel, Mirko Banovic), gitarist Fritz Sundermann (Axelle Red), backing vocaliste Nina Babet (Ozark Henry, Milow), Stef Caers (Gustav, Lalalover) en zangeres Monique Harcum (Mo & Grazz). Daarbovenop komt nog een heus strijkkwartet onder leiding van Jeroen Baert.

PRESENTATIE DOOR ‘JESUS’ EN TUSSEN DE BANDS ‘LIVE-JUKEBOX’ & PLAATJES VAN ‘DJ SMAGGHE’


I.s.m. en met dank aan Theater Aan Zee, Busker Bookings, TourSupport, Cirq vzw, 4EARS, MoveTheMusic, Fisheye & Melchior.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?