Subsidiënten & sponsors

Baloise Insurance

Baloise Insurance

Baloise Insurance is vanaf 1 januari 2013 de nieuwe naam voor de integratie van twee verzekeringsbedrijven, Mercator en Nateus. Baloise Insurance ziet voor zichzelf een belangrijke taak weggelegd op cultureel vlak. Daarbij krijgt de onderneming advies en begeleiding van Noordstarfonds vzw, juridische structuur achter Handelsbeurs Concertzaal en de culturele stichting van Baloise Insurance.

website

Vlaamse Overheid

Vlaamse Overheid

De gemeenschap van Vlamingen in België.

website

Provincie Oost-Vlaanderen

Provincie Oost-Vlaanderen

De Provincie Oost-Vlaanderen ondersteunt actief cultuur op het vlak van muziek, beeldende kunst, geschiedenis, literatuur, podiumkunsten, musea, erfgoed en openbare bibliotheken. Meer informatie hierover vind je hier.

website

Stad Gent

Stad Gent

Gent heeft een diepgewortelde muzikale cultuur en kent vele concertzalen, festivals, bands, ... die door de Stad ondersteund worden. Sinds 2009 is de Stad Gent dan ook erkend door UNESCO als 'Creative City of Music', samen met Bologna, Sevilla en Glasgow. Meer informatie over deze erkenning vind je hier.

website

Port of Ghent

Port of Ghent

Het Havenbedrijf Gent creëert op een duurzame wijze welvaart en groei door de verdere ontwikkeling van de zeehaven tot multimodaal logistiek platform.

website

De Standaard

De Standaard

De Standaard, verwacht het onverwachte.
Ga naar www.standaard.be/nieuws/cultuur/ en je bent als eerste op de hoogte van wat reilt en zeilt in de culturele wereld.

website

Knack / KnackFocus

Knack / KnackFocus

Knack en KnackFocus volgen de culturele actualiteit op de voet. Ga ook naar www.knack.be/knackclub en ontdek de exclusieve voordelen die Knack Club je biedt op het vlak van muziek, theater, tentoonstellingen, film, gastronomie, ...

website

Radio 1

Radio 1

Meteen mee.

website

Piano's Maene

Piano's Maene

Piano’s Maene is met zijn 4 vestigingen en 51 werknemers uitgegroeid tot één van de sterkste spelers op de Belgische en internationale pianomarkt. Ze zijn invoerder van 'Steinway & Sons' en hebben een atelier voor de restauratie en nieuwbouw van klavecimbels, pianofortes en piano’s. Als trouwe partner staan zij in voor service en onderhoud van de piano's van de Handelsbeurs.

website

Partners

Europe Jazz Network

Europe Jazz Network

Handelsbeurs Concertzaal is lid van Europe Jazz Network (EJN), een Europese vereniging van producenten, concerthuizen en ondersteunende organisaties, die zich specaliseren in creatieve muziek, hedendaagse jazz en improvisatie gecreëerd in een Europees perspectief. EJN ondersteunt de identiteit en diversiteit van jazz in Europa, van een rijk muzikaal gebied als culturele en educatieve kracht. 

 

website

JazzLab Series

JazzLab Series

JazzLab Series onderhoudt een actief en hoogstaand netwerk dat zich engageert om Belgische jazz in de best mogelijke omstandigheden aan een breed publiek te presenteren. Elke maand tourt een jazzgroep door Vlaanderen en Brussel, langs een selectie van cultuurcentra, kunstencentra en clubs die zich als partner van JazzLab Series onvermoeibaar inzetten om Belgische jazz het platform te bieden dat het verdient.

website

Boomtown

Boomtown

Boomtown, hét pop- en rockfestival binnen de Gentse Feesten, trekt elk jaar volop de kaart van de muzikale verdieping en internationalisering. Boomtown programmeert 5 dagen lang in- en outdoor concerten. De twee binnenpodia in de Handelsbeurs worden gereserveerd voor gespecialiseerde genres en niche-acts uit binnen- en buitenland.

website

Muziekclub Democrazy

Muziekclub Democrazy

Democrazy - Gentse muziekclub zonder eigen locatie - organiseert regelmatig concerten in Handelsbeurs Concertzaal en op vele andere Gentse podia.

website

Gent Festival Van Vlaanderen

Gent Festival Van Vlaanderen

Elk seizoen organiseert Handelsbeurs Concertzaal enkele uitmuntende en eigenzinnige coproducties met Gent Festival Van Vlaanderen.

website

Muziekcentrum De Bijloke

Muziekcentrum De Bijloke

Elk seizoen stellen De Bijloke en Handelsbeurs Concertzaal een gezamenlijk kwartetabonnement samen.

website

Kunstencentrum Vooruit

Kunstencentrum Vooruit

Sinds seizoen 2011-2012 worden de artistieke banden tussen Kunstencentrum Vooruit en de Handelsbeurs afgetast met het project ‘Q & A’, een muzikaal vraag-en-antwoord tussen jazz & beyond programmator Wim Wabbes en klassiek programmator Liesbeth Devoogdt, waarbij een dubbelconcert op 1 avond en twee locaties wordt georganiseerd.

website

deBuren

deBuren

Met een jaarlijks terugkerende gratis debatreeks vond deBuren met Handelsbeurs Concertzaal een geschikte partner in het Gentse voor haar activiteiten.

website

velovelo

velovelo

velovelo is een initiatief van Wouter Vandenbussche. Als fietsen[de]maker brengt hij met zijn mobiele werkplaats fietshersellingen aan huis en op het werk. Daarnaast verzorgt velovelo ook workshops. Vanaf 26 oktober komt Wouter mits reservatie je fiets herstellen terwijl je naar een concert gaat in de Handelsbeurs. Reservatie via wouter@velovelo.be.

website

Cityzine

Cityzine

CityZine is een netwerk dat de beste zaken van België en hun publiek met elkaar verbindt door middel van gratis en kwalitatieve stadsgidsen, www.cityzine.be en evenementen.

website

Ictus Ensemble

Ictus Ensemble

De vaste samenwerking met het Ictus Ensemble resulteert jaarlijks in twee toonaangevende hedendaagse muziekproducties op ons podium.

website

Davidsfonds

Davidsfonds

Het Davidsfonds is een omvangrijk cultuurnetwerk dat tegelijk jeugd- en volwassenenboeken uitgeeft, grote en kleine evenementen organiseert, cursussen op niveau aanbiedt en reizen met een meerwaarde opzet. Het Davidsfonds is actief op honderden plekken, in heel Vlaanderen, en focust in al wat het doet op taal, geschiedenis en kunst. Met je Davidsfonds Cultuurkaart krijg je korting voor klassieke en jazzconcerten in de Handelsbeurs.

 

website