Missie en visie

"De Handelsbeurs is een muziekhuis waar verschillende genres zij aan zij staan, en het publiek, als ze dat wensen, de ene dag een strijkkwartet van Beethoven, de andere dag de songs van Balthazar, en een volgende het gitaarwerk van Marc Ribot kunnen beleven." Artistiek directeur Wim Wabbes

Missie

Handelsbeurs Concertzaal is een creatief muziekhuis, gevestigd in een prachtig monument, dat een verscheiden waaier aan muziekuitingen presenteert en (co)produceert.

Het is een huis dat zijn rol wil vervullen op lokaal, nationaal en internationaal niveau als een noodzakelijk muziekforum dat bruggen tussen verschillende muziekgenres wil bouwen en daarvoor een breed publiek wil enthousiasmeren.

Het is een plek die actief wil inspelen op de diversiteit binnen de samenleving en waar muzikanten kunnen creëren en presenteren in de beste omstandigheden, omkaderd door een team van bevlogen medewerkers.

De Handelsbeurs is een duurzame onderneming die aandacht heeft voor de uitdagingen waar de huidige samenleving voor staat.

“Do not follow where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.”

‘If I can’t dance, I don’t want to be part of your revolution’

Zo repliceerde Emma Goldman ooit op volkscommissaris Zorin die vond dat danshallen ontmoetingsplekken voor de contrarevolutie waren.

een uitspraak die de inspiratie vormde voor het programma van seizoen 1718 en voor het thema waarin 15jaar Handelsbeurs wordt gevierd. Lees meer over OktoБЭЯ 17.