Throwing Muses

pop / rock / song
do27.10.11

Rockband Throwing Muses werd in 1983 opgericht door Kristin Hersh en haar halfzus Tanya Donelly. In 1986 bracht de groep haar debuutplaat - als eerste Amerikaanse band ooit - uit bij het prestigieuze Britse label 4AD. Het scherpe, getormenteerde en tegelijk levendige geluid dat vooral de vroege albums van Throwing Muses kenmerkt, had veel te maken met de mentale toestand van Kristin Hersh: ze had een bipolaire aandoening, waardoor ze hallucineerde. In 1991 ruilde Tanya Donelly de groep voor The Breeders en midden jaren 1990 werkte Kristin Hersh aan een solo carrière. Maar Throwing Muses bleef belangrijk voor Hersh en sinds 2000 duikt ook Donelly opnieuw op aan de microfoon. Het laatste Throwing Muses album dateert van 2003 en is het rauwste en luidste album van de rockband tot nu toe.

Line-up Throwing Muses in de Handelsbeurs: David Narcizo, Kristin Hersh & Joseph Georges

SUPPORT: NEWTOWN

Newtown is een vijfkoppige band uit het Antwerpse die verschillende ingrediënten samenbrengt tot een doorvoelde rocksound. De essentie is puur, en wordt op de juiste momenten aan de kook gebracht; oververhitte uitschieters worden op die manier afgewisseld met klanken die raken zonder meer. Newtown staat voor indie en rock, met hoorbare invloeden van Badly Drawn Boy, Motorpsycho en Built to Spill.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Nieuw: Foyer Soiree

De Handelsbeursfoyer verandert op de maandagavonden van Foyer Soiree in een huiselijke club.

Telkens stelt een muzikant of band in een intiem kader een nieuw project voor. Van jong Gents talent tot gevestigde waarden.

Korting à la carte

Kom je wel meer naar de Handelsbeurs? Doe je voordeel vanaf vier concerttickets.

  • 4 of 5 concerten -10% op de basis- of reductieprijs
  • 6 of 7 concerten -15% op de basis- of reductieprijs
  • 8 of meer concerten -20% op de basis- of reductieprijs

Bestel à la carte online ▸