The Balkan Journey / Yeni Türkü

wereld / flamenco / fado
za19.11.16

FOLKLIEDJES EN DANSRITMES UIT DE BALKAN

De Turkse Muammer Ketencoglu maakt graag muzikale reizen; van de Egeïsche Zee tot in Armenië. Als meester op de accordeon speelt hij met The Balkan Journey zowel landelijke als stedelijke folk songs, opzwepende dansritmes en huwelijksmuziek uit iedere hoek van de uitgestrekte Balkan.

THE BALKAN JOURNEY

Ketencoglu is een van de meest prominente figuren in de balkanscene. Zijn verhaal begon nochtans eenvoudig: als accordeonist in een blindenschool in Izmir. Inmiddels toert hij bijna veertig jaar met The Balkan Journey, met wervelende concerten en zes award-winnende albums tot gevolg.

Muammer Ketencoglu (artistieke leiding, accordeon, zang), Sakip Songelen (klarinet, altsax), Alp Kaya (percussie), Şule Kocaman Saraç (zang), Selda Koçak Uzantaş (zang)

YENI TÜRKÜ

Na meer dan 3 decennia blijft Yeni Türkü één van de bekendste Turkse bands. Hun frisse combinaties van instrumenten en muziekteksten zorgen voor een breed scala, waarin je zowel Turkije hoort als de rest van de wereld.

NOSTALGIE MET POËZIE

Na meer dan 15 platen verkent Yeni Türkü nog steeds verschillende klankkleuren, waarbij de oud, baglama en gitaar hand in hand gaan. Met zwierige mediterrane melodieën en poëtische Turkse teksten brengen ze ode aan zowel de Anatolische als de Byzantijnse cultuur.

Derya Köroğlu (zang, gitaar, baglama), Erkin Hadimoğlu (toetsen), Furkan Bilgi (viool), Serdar Barçin (fluiten, klarinet), Bahadir Tanrivermiş (percussie), Sezer Alemdar (gitaar)

I.s.m. De Centrale

In het kader van

Istanbul Ekspres

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Nieuw: Foyer Soiree

De Handelsbeursfoyer verandert op de maandagavonden van Foyer Soiree in een huiselijke club.

Telkens stelt een muzikant of band in een intiem kader een nieuw project voor. Van jong Gents talent tot gevestigde waarden.

Korting à la carte

Kom je wel meer naar de Handelsbeurs? Doe je voordeel vanaf vier concerttickets.

  • 4 of 5 concerten -10% op de basis- of reductieprijs
  • 6 of 7 concerten -15% op de basis- of reductieprijs
  • 8 of meer concerten -20% op de basis- of reductieprijs

Bestel à la carte online ▸