Tae-Hyung Kim

do08.12.11

LISZT PIANOTRANSCRIPTIES

Tae-Hyung Kim was in 2010 vijfde laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd, maar zorgde voor één van de meest memorabele momenten van de competitie. Fans van Elisso Wirssaladze zullen deze jonge Koreaan op handen dragen. Tae-Hyung Kim ontmoette Wirssaladze op een masterclass. Hij kreeg één les, maar twee jaar later wist ze nog precies wat de jonge Koreaan toen had gepresteerd en aanvaardde hem als student. Kim beheerst niet enkel de nagenoeg feilloze speeltechniek waar Aziaten bekend om staan, hij bezit ook de gave van het gevoel, de warmte en de empathie die nodig zijn om een stuk tot leven te brengen. Een programma rond transcripties van Liszt geeft hem alle kansen om zijn vaardigheid ten toon te spreiden. Liszt staat erom bekend in zijn transcripties de originele melodieën en harmonieën niet louter over te nemen, maar ze ook naar eigen inzicht te verbeteren. De meest delicate harmonieën in de Faust Wals van Gounod bijvoorbeeld, werden niet door Gounod zelf, maar door Liszt uitgevonden. Componisten gaven vaak toe dat de transcriptie van hun werk door Liszt het origineel overtrof in verfijning.

"Dankuwel, Tae-Hyung Kim, en proficiat met de mooiste zege sinds Repin het vioolconcours van 1989 won". (Rudy Tambuyser over prestaties Tae-Hyung Kim tijdens de Elisabethwedstrijd 2010)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Nieuw: Foyer Soiree

De Handelsbeursfoyer verandert op de maandagavonden van Foyer Soiree in een huiselijke club.

Telkens stelt een muzikant of band in een intiem kader een nieuw project voor. Van jong Gents talent tot gevestigde waarden.

Korting à la carte

Kom je wel meer naar de Handelsbeurs? Doe je voordeel vanaf vier concerttickets.

  • 4 of 5 concerten -10% op de basis- of reductieprijs
  • 6 of 7 concerten -15% op de basis- of reductieprijs
  • 8 of meer concerten -20% op de basis- of reductieprijs

Bestel à la carte online ▸