Úrsula Moreno

wereld / flamenco / fado
do24.11.16

VURIGE ELEGANTIE

Opgroeien in een vooraanstaande artiestenfamilie, wat doet dat met je? De Andalusische Úrsula Morenobracht haar jeugd door met de legendarische flamencozanger Antonio Molina en actrice Angela Molina, ‘de Penelope Cruz van weleer’.

Creatieve voorbeelden genoeg om Moreno’s eigen glanscarrière te voorspellen. Zij is bezeten van dans. Met precisie grijpt ze de aandacht.

MORENO

Moreno toerde na haar opleiding de wereld rond met dansgezelschappen als die van Conchita del Mar en José Luis Ponce. Als ware ambassadrice van de flamenco richtte ze een dansstudio op in haar geboortestad Malaga en is ze artistiek directeur van de Cursos Internationales de Flamenco.

PRODUCTIES

Maar zelf dansen blijft natuurlijk het summum. Op de Biënnale van Sevilla soleerde ze in tal van producties, zoals ‘Noches de Amor’ (2004), ‘Vaya con Dios’ (2008) en ook haar eigen voorstelling ‘Bailando al Cante’ in 2010.

Steeds kruipt ze in de huid van krachtige personages, zoals ook de emblematische Carmen van Bizet in ‘Mi Carmen Flamenca’ (2013). Dat vuur zet ze nu voort met haar eerste concertreeks in de Lage Landen. Olé!

Úrsula Moreno (dans), José Galvañ (dans), José Luis García Bravo ‘Cheito’ (zang), Rocío Lopez ‘La Boterita’ (zang), Antonio Andrade (gitaar), Fran Moya (gitaar)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Nieuw: Foyer Soiree

De Handelsbeursfoyer verandert op de maandagavonden van Foyer Soiree in een huiselijke club.

Telkens stelt een muzikant of band in een intiem kader een nieuw project voor. Van jong Gents talent tot gevestigde waarden.

Korting à la carte

Kom je wel meer naar de Handelsbeurs? Doe je voordeel vanaf vier concerttickets.

  • 4 of 5 concerten -10% op de basis- of reductieprijs
  • 6 of 7 concerten -15% op de basis- of reductieprijs
  • 8 of meer concerten -20% op de basis- of reductieprijs

Bestel à la carte online ▸