Quator Modigliani (strijkkwartet) & Jean-Frédéric Neuburger (piano)

klassiek
za06.12.14

DRIE WERKEN, DRIE TIJDSGEESTEN, DRIE BEZETTINGEN

Zo doen jonge kwartetten dat: nog voor ze een aanzienlijk deel van het basisrepertoire hebben opgenomen, beginnen ze hun horizon al te verbreden. In het gezelschap van pianist Jean-Frédéric Neuburger krijgt het Quatuor Modigliani de vrijheid om in drie verschillende bezettingen te spelen. Met muziek van Schubert, Fauré en Vierne loodsen ze je door ruim een eeuw muziekgeschiedenis.

Uitgebreid tot een pianokwintet nemen de Franse prijsbeesten werk van Louis Vierne onder handen dat zelden wordt uitgevoerd. Deze componist excelleerde als organist en daar draagt zijn harmonisch erg dense, overwegend melancholisch getinte kwintet de sporen van.

De emotionele registers worden verder opengetrokken in Faurés eerste pianokwartet: omringd door de energie en de lyriek van de buitenste delen vormen een pittig scherzo en een droevig adagio het contrastrijke hart van dit meesterwerk. Zestig jaar eerder, in 1813, rammelde de toen amper zestienjarige Schubert al aan de vorm van het strijkkwartet door een matuur adagio tussen een klassiek geïnspireerd scherzo en allegro te plaatsen.


Quatuor Modigliani:
Philippe Bernhard & Loïc Rio (viool), Laurent Marfaing (altviool), François Kieffer (cello)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Nieuw: Foyer Soiree

De Handelsbeursfoyer verandert op de maandagavonden van Foyer Soiree in een huiselijke club.

Telkens stelt een muzikant of band in een intiem kader een nieuw project voor. Van jong Gents talent tot gevestigde waarden.

Korting à la carte

Kom je wel meer naar de Handelsbeurs? Doe je voordeel vanaf vier concerttickets.

  • 4 of 5 concerten -10% op de basis- of reductieprijs
  • 6 of 7 concerten -15% op de basis- of reductieprijs
  • 8 of meer concerten -20% op de basis- of reductieprijs

Bestel à la carte online ▸