Piotr Anderszewski (Piano)

klassiek
di02.12.14

NADENKEN OVER ELKE NOOT

Pianist Piotr Anderszewski houdt er graag de spanning in. Wat hij zal spelen ligt nooit op voorhand vast. Bovendien slaagt hij erin muziek te laten klinken alsof ze voor het eerst in het brein van de componist opborrelt. Bach behoort alvast tot de kanshebbers deze avond.

In 2000 verraste Anderszewski met Beethovens Diabellivariaties. Zijn sterke band en worsteling met dit werk werd zelfs op pellicule vastgelegd door Bruno Monsaingeon, die eerder al documentaires draaide over Sviatoslav Richter en Glenn Gould.

We leren er Anderszewski kennen als een minzaam man en een groot denker. “Om één te worden met de muziek,” zegt hij, “moet je jezelf en je persoonlijke emoties helemaal wegcijferen, zodat alleen een universele en tijdloze emotie overblijft.” Uit zijn vorige optreden in Gent bleek al dat hij een kei is in het opbouwen van spanning, binnen elk stuk en over het hele recital.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Nieuw: Foyer Soiree

De Handelsbeursfoyer verandert op de maandagavonden van Foyer Soiree in een huiselijke club.

Telkens stelt een muzikant of band in een intiem kader een nieuw project voor. Van jong Gents talent tot gevestigde waarden.

Korting à la carte

Kom je wel meer naar de Handelsbeurs? Doe je voordeel vanaf vier concerttickets.

  • 4 of 5 concerten -10% op de basis- of reductieprijs
  • 6 of 7 concerten -15% op de basis- of reductieprijs
  • 8 of meer concerten -20% op de basis- of reductieprijs

Bestel à la carte online ▸