Lieven Tavernier: 'Als Wintergras'

pop / rock / song
do18.12.14

NIEUW ALBUM ALS WINTERGRAS

Liedjessmid Lieven Tavernier, ook wel "de Anton Tsjechov van het Nederlandstalige lied", schreef onsterfelijke songs als 'Eerste Sneeuw', en 'de Fanfare van Honger en Dorst'. Met die nummers haalde hij, in vertolking van Jan De Wilde, de hitlijsten. Geroemd wegens zijn mooie teksten vat Tavernier zielenroerselen als geen ander. Zijn liederen zijn weemoedige en nostalgische mijmeringen die door zijn muzikanten prachtig in beeld worden gebracht. Wintermuziek.

Het lijkt een constante. Om de drie vier jaar komt Tavernier met een nieuwe plaat op de proppen. Witzand, waarvoor hij samenwerkte met producer Koen Gisen en An Pierlé’s White Velvet, dateert van 2011. Nadien volgde een toer met oude nummers begeleid door het veertienkoppige United Brass Band. Met Als Wintergras keert Tavernier terug naar zijn oorspronkelijke bezetting. De plaat werd geproduced door Yves Meersschaert (pianist van Tavernier) bijgestaan door niemand minder dan Jean-Marie Aerts (oa. Arno, TC Matic).

SUPPORT: GOES & DE GASTEN

Na Aardvark & De Zandmannen, nu Goes & De Gasten. Volkszanger van de hoogste plank Michel Goessens kiest voor een eigen geluid, de perfecte soundtrack voor zowel het brute als het schone van het leven van alledag.

Goessens bezingt de wereld vanuit zijn Sleidingse blik, die snedig, eerlijk en vol humor is. Met banjo's, lapsteel gitaren en mandolines injecteert hij een stevige portie bluegrass in zijn muziek.

Michel Goessens (zang, gitaar, gemuteerde trompet), Gijs Hollebosch (weisenborn, dobro, mandoline, el./ak. gitaar, 5-string banjo, zang), Ht. Roberts (mandoline, 5-string banjo, bouzouki, el./ak.gitaar, omnichord, zang), Niels Delvaux (percussie, drums), Jan Borré (piano, hammond, zang), Mario Vermandel (contrabas)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Nieuw: Foyer Soiree

De Handelsbeursfoyer verandert op de maandagavonden van Foyer Soiree in een huiselijke club.

Telkens stelt een muzikant of band in een intiem kader een nieuw project voor. Van jong Gents talent tot gevestigde waarden.

Korting à la carte

Kom je wel meer naar de Handelsbeurs? Doe je voordeel vanaf vier concerttickets.

  • 4 of 5 concerten -10% op de basis- of reductieprijs
  • 6 of 7 concerten -15% op de basis- of reductieprijs
  • 8 of meer concerten -20% op de basis- of reductieprijs

Bestel à la carte online ▸