Keiko Shichijo (pianoforte) & Francesco Corti (klavecimbel)

klassiek
wo09.12.15

FIJNBESNAARDE FAMILIE

‘Klavier’ was in de 18de eeuw een behoorlijk rekbaar begrip. Naast de klavecimbel, met zijn getokkelde snaren, was ook het toenemende succes van de jongste telg van de familie, de pianoforte, onmiskenbaar. Deze eigenaardige voorloper van de piano zag in 1777 het levenslicht in het atelier van de befaamde klavierbouwer J.A. Stein.

Door de gehamerde snaren van de pianoforte ontstond een rijkheid aan dynamische mogelijkheden. Die viel in de smaak bij componisten als C.P.E. Bach, die een hoogst expressieve stijl nastreefde.

Het jonge duo Keiko Shichijo en Francesco Corti neemt de combinatie van getokkelde en gehamerde snaren als uitgangspunt en dost Mozart & co in ongehoorde kleurenpracht.

Bij hen staat de zoektocht naar authenticiteit centraal. Ze grasduinen in de muziek van de verlichtingseeuw, waarbij de vereende krachten van klavecimbel en pianoforte garant staan voor een verrassend fris resultaat.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Nieuw: Foyer Soiree

De Handelsbeursfoyer verandert op de maandagavonden van Foyer Soiree in een huiselijke club.

Telkens stelt een muzikant of band in een intiem kader een nieuw project voor. Van jong Gents talent tot gevestigde waarden.

Korting à la carte

Kom je wel meer naar de Handelsbeurs? Doe je voordeel vanaf vier concerttickets.

  • 4 of 5 concerten -10% op de basis- of reductieprijs
  • 6 of 7 concerten -15% op de basis- of reductieprijs
  • 8 of meer concerten -20% op de basis- of reductieprijs

Bestel à la carte online ▸