Het Collectief

klassiek
di30.10.12

19u45: Inleiding tot het concert

Na het concert van het Collectief omstreeks 21u15 volgt een nabespreking met de muzikanten van het Collectief en met de aanwezige componisten. Moderatoren zijn Klaas Coulembier en Christine Dysers (KU Leuven).

EIN MUSIKALISCHER SPASS

Een Amerikaan, een Rus, een Brit, een Litouwer en een Cyprioot op een concert. Het klinkt als het begin van een klassieke grap. De obligate Belg, dat moeten dan de leden van Het Collectief zijn, die werk brengen van het voornoemd internationaal gezelschap. Oordeelt u zelf of hun muziek u aan het lachen brengt. Zo ja, dan is de spreekwoordelijke drempel naar hedendaags klassiek meteen geslecht. Met zijn gezegende 76 jaren is de Amerikaan Steve Reich de nestor in het componistengezelschap. De compositorische techniek van faseverschuiving die hij in New York Counterpoint toepast, vormt een bespiegeling over de tijd: panta rhei – of was het panta Reich – tot in de eeuwigheid. Ongetwijfeld staat Het Collectief, met zijn prachtige staat van dienst, garant voor een authentieke uitvoering van dit meesterwerk.

In samenwerking met Matrix.

Concert i.h.k.v. de World Music Days 2012

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Nieuw: Foyer Soiree

De Handelsbeursfoyer verandert op de maandagavonden van Foyer Soiree in een huiselijke club.

Telkens stelt een muzikant of band in een intiem kader een nieuw project voor. Van jong Gents talent tot gevestigde waarden.

Korting à la carte

Kom je wel meer naar de Handelsbeurs? Doe je voordeel vanaf vier concerttickets.

  • 4 of 5 concerten -10% op de basis- of reductieprijs
  • 6 of 7 concerten -15% op de basis- of reductieprijs
  • 8 of meer concerten -20% op de basis- of reductieprijs

Bestel à la carte online ▸