Giovanna Pessi & Susanna Wallumrød ‘If Grief Could Wait’

klassiek, wereld / flamenco / fado
zo17.11.13

De Noorse popzangeres Susanna Wallumrød, die onder meer een briljante versie maakte van Joy Divisions Love will tear us apart, toerde met haar band Susanna and the Magical Orchestra de hele wereld rond. De Zwitserse barokharpiste Giovanna Pessi verwierf internationale faam door haar samenwerking met bekende muzikanten en als muzikante bij Ricercar Consort en L'Arpeggiata. Voor haar debuut besloot ze met Wallumrød in zee te gaan.

Hun gezamenlijke project ‘If Grief Could Wait’ is een ode aan de muziek en liederen van Henry Purcell (1659-1695). Een greep uit zijn repertoire wordt op de beklijvende plaat aangevuld met liederen van Wallumrød en songs van Leonard Cohen en Nick Drake.

Goede luisteraars horen ook een viola da gamba en een ‘nyckelharpa’, een Zweedse viool met resonerende snaren. Wallumrøds heldere, delicate stem geeft, samen met de meesterlijke orkestratie, een dramatische spankracht aan de plaat. Want uiteindelijk zijn het allemaal droevige, melancholische liederen, zoals er in de 16de en 17de eeuw vaak werden geschreven.

‘If Grief Could Wait’ werd door de media heel enthousiast onthaald – The Independent deelde prompt vijf sterren uit. The Guardian schreef: “Wallumrods persoonlijkheid binnen zo’n formeel stramien van oude muziek is betoverend.” Beluister hier de CD 'If Grief Could Wait'.

Luister naar 'Late Night Last Call' op Klara, waar Susanna de muziek samenstelt. Ze laat ons kennismaken met een aantal landgenoten: zangeres en schrijfster Jenny Hval, trompettist en zanger Arve Henriksen, zanger Nils Bech en de Nederlandse Jessica Sligter die ook in Noorwegen actief is. Voorts kiest ze muziek van Bonnie Prince Billy, the Cairo Gang en Nick Drake.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Nieuw: Foyer Soiree

De Handelsbeursfoyer verandert op de maandagavonden van Foyer Soiree in een huiselijke club.

Telkens stelt een muzikant of band in een intiem kader een nieuw project voor. Van jong Gents talent tot gevestigde waarden.

Korting à la carte

Kom je wel meer naar de Handelsbeurs? Doe je voordeel vanaf vier concerttickets.

  • 4 of 5 concerten -10% op de basis- of reductieprijs
  • 6 of 7 concerten -15% op de basis- of reductieprijs
  • 8 of meer concerten -20% op de basis- of reductieprijs

Bestel à la carte online ▸