Flying Horseman

pop / rock / song
do07.11.13

Flying Horseman is de post folk singsong blues band van Bert Dockx. Hun tweede plaat, ‘Twist’, kreeg de ene lovende recensie na de andere: “voor liefhebbers van huiveringwekkende schoonheid” - “een groeidiamant van een meesterlijke muzikant” - “de boeiendste Vlaamse rockmuzikant van het moment”…

Tijd dus voor een derde plaat, alweer in samenwerking met producer Koen Gisen, met als titel 'City/Same City'.

Bert Dockx’ donkere geladen stem, geflankeerd door de sirenenzangen van de zusje Loesje en Martha Mathieu, resulteert in poëzie die alle harten beroert. De lofi muzikale begeleiding creëert een kleurrijk en grillig landschap waarin de songs perfect tot hun recht komen. Denk aan Bonnie Prince Billy, Bill Callahan en The Velvet Underground.

Het gaat dus goed met de wereld rond Bert Dockx. Dans Dans, zijn psychedelische jazz garageband, scoort overal hoge punten en wordt als het beste wat dit land is overkomen aanzien. Wie er bij was in de Handelsbeurs op 17 mei 2013 kan ervan meespreken. Met Flying Horseman is het succesverhaal al even boeiend.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Nieuw: Foyer Soiree

De Handelsbeursfoyer verandert op de maandagavonden van Foyer Soiree in een huiselijke club.

Telkens stelt een muzikant of band in een intiem kader een nieuw project voor. Van jong Gents talent tot gevestigde waarden.

Korting à la carte

Kom je wel meer naar de Handelsbeurs? Doe je voordeel vanaf vier concerttickets.

  • 4 of 5 concerten -10% op de basis- of reductieprijs
  • 6 of 7 concerten -15% op de basis- of reductieprijs
  • 8 of meer concerten -20% op de basis- of reductieprijs

Bestel à la carte online ▸