Debat: klonen, 15 jaar na dolly

wo14.12.11

Excellente wetenschappers in gesprek

15 jaar geleden werd Dolly, het eerste gekloonde schaap ter wereld, geboren. Een mooi moment voor Eos, FWO en deBuren om terug te blikken op die mijlpaal. Reinout Verbeke (Eos) spreekt met o.a. Prof. dr. Catherine Verfaillie (KU Leuven) over de lessen die Dolly ons leerde. De revolutionaire 'Dolly-techniek', waaruit voor het eerst bleek dat cellen hun specialisatie (als hersencel, levercel, of niercel) kunnen 'vergeten' en een nieuwe kunnen aannemen, heeft ons in staat gesteld de grenzen van het klonen steeds maar verder te verleggen en sinds Dolly zijn er vele lammeren, muizen en andere dieren gekloond. Het klonen van een primaat is nog niet gelukt, maar leek toen al slechts een kwestie van tijd. Hoe staat het vandaag met het klonen van dieren? Is er een gekloonde mens in de maak? En wat zijn de mooie beloften van stamceltherapie, waarbij gekloond wordt voor therapeutisch gebruik? We vragen ons af: hoe ver kunnen (en willen!) we al gaan?

SPREKERS

Catherine Verfaillie is arts en gewoon hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Leuven. Ze is internationaal gekend voor haar baanbrekende werk op het gebied van stamcelonderzoek en leidt in Leuven het Stamcelinstituut.

Samenwerking tussen Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO), Eos, deBuren en Handelsbeurs Concertzaal

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Nieuw: Foyer Soiree

De Handelsbeursfoyer verandert op de maandagavonden van Foyer Soiree in een huiselijke club.

Telkens stelt een muzikant of band in een intiem kader een nieuw project voor. Van jong Gents talent tot gevestigde waarden.

Korting à la carte

Kom je wel meer naar de Handelsbeurs? Doe je voordeel vanaf vier concerttickets.

  • 4 of 5 concerten -10% op de basis- of reductieprijs
  • 6 of 7 concerten -15% op de basis- of reductieprijs
  • 8 of meer concerten -20% op de basis- of reductieprijs

Bestel à la carte online ▸