Dans Dans (CD-release)

jazz
wo03.12.14

JAZZ ZONDER STOFLAAG, ROCK ZONDER OOGKLEPPEN EN AVANT-GARDE ZONDER PRETENTIE

De trein waar Dans Dans op zit, lijkt niet te stoppen. Hun tweede album I/II is nog maar net van de persen of er ligt reeds een nieuw project op de planken. Bij hun laatste passage in de Handelsbeurs trad Dans Dans op in een dubbel met Marc Ribot’s Ceramic Dog. Ribot, gitarist bij o.a. Elvis Costello, Tom Waits en John Zorn, stond in de zaal en was helemaal begeesterd door de band. Dat schept verwachtingen.

Voor hun derde plaat duurden de opnames slechts vier dagen en er gingen niet meer dan tien repetities aan vooraf. Sessies waarin alle groepsleden ideeën aanbrachten die dan collectief werden uitgewerkt. Waar Dans Dans op hun eerste twee platen vooral andermans composities interpreteerden en radicaal bewerkten, zijn bijna alle nieuwe nummers van eigen makelij. De naam van de nieuwe plaat 3 geeft het al aan: meer dan ooit gaat Dans Dans om drie mensen die samen muziek maken, met hún ideeën in hún samenspel. Dit betekent niet dat er volstrekte harmonie ontstaat, maar net dat Lyenn, Cassiers en Dockx elkaar meer dan ooit besnuffelen als wilde honden: aftasten, aftroeven en elkaar dan hijgend in de ogen staren. Meer electronica en toetsen. Meer exotische invloeden, maar ook drones en ambient. Hiphop, psychedelica, jazz, noise: alles passeert de revue in een sfeer van uitgekiende improvisatie. Een trio dat recht op zijn doel afgaat, maar zonder de makkelijkste weg te nemen. Schouder aan schouder, maar elke beweging van de anderen nauwlettend gade slaand. Want met Dans Dans weet je nooit.

“Een dialoog tussen drie virtuoze muzikanten die elkaar niet willen overklassen maar verrassen.” *****
(De Standaard, over I/II)

Bert Dockx (gitaar), Fred Lyenn (bas) en Steven Cassiers (drums)


Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Nieuw: Foyer Soiree

De Handelsbeursfoyer verandert op de maandagavonden van Foyer Soiree in een huiselijke club.

Telkens stelt een muzikant of band in een intiem kader een nieuw project voor. Van jong Gents talent tot gevestigde waarden.

Korting à la carte

Kom je wel meer naar de Handelsbeurs? Doe je voordeel vanaf vier concerttickets.

  • 4 of 5 concerten -10% op de basis- of reductieprijs
  • 6 of 7 concerten -15% op de basis- of reductieprijs
  • 8 of meer concerten -20% op de basis- of reductieprijs

Bestel à la carte online ▸