DANS DANS (CD-RELEASE)

pop / rock / song
do22.12.16

NIEUWE PLAAT

Garage jazz, psychedelische blues of spacey rock-‘n-roll? Een label dat de lading dekt is voor Dans Dans nog niet uitgevonden. De enige zekerheid: het is de speeltuin annex het slagveld van Bert Dockx (Flying Horseman, Strand), Fred Jacques (Lyenn) en Steven Cassiers (Dez Mona).

Na drie succesvolle albums broeden ze op het vierde exemplaar. De release staat gepland in oktober 2016 op het label Unday Records/N.E.W.S..

PARCOURS

De band werd in 2012 langs de grote poort binnengehaald. Hun debuut stond bol van wat op het eerste gehoor klinkt als losjes uit de mouw geschudde cross-over, maar tegelijkertijd getuigde Dans Dans van een grootse muzikale vaardigheid en een tomeloze inspiratie.

Opvolger “I/II” was een woestenij van onheilspellende rust waarin de muzikale waanzin verlossing brengt. Hun derde album ‘3’ kwam uit in de herfst van 2014. De naam geeft het al aan: meer dan ooit gaat het om 3 mensen die samen muziek maken.

Dans Dans 3/12/14

IN DE HANDELSBEURS

Een trio dat steeds recht op zijn doel afgaat, maar zonder de makkelijkste weg te nemen. Schouder aan schouder, maar elke beweging van de anderen nauwlettend gade slaand, want met Dans Dans weet je nooit.

Een optreden van Dans Dans is dan ook altijd te kort, als een roes die de stilte achteraf haast ondraaglijk maakt.

Progamma

Bert Dockx (gitaar, casettespeler), Frederik Lyenn Jacques (basgitaar, toetsen, elektronica), Steven Cassiers (drums, percussie, elektronica)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Nieuw: Foyer Soiree

De Handelsbeursfoyer verandert op de maandagavonden van Foyer Soiree in een huiselijke club.

Telkens stelt een muzikant of band in een intiem kader een nieuw project voor. Van jong Gents talent tot gevestigde waarden.

Korting à la carte

Kom je wel meer naar de Handelsbeurs? Doe je voordeel vanaf vier concerttickets.

  • 4 of 5 concerten -10% op de basis- of reductieprijs
  • 6 of 7 concerten -15% op de basis- of reductieprijs
  • 8 of meer concerten -20% op de basis- of reductieprijs

Bestel à la carte online ▸