Carla Pires

ingetogen
wereld / flamenco / fado
do20.04.17

AMÁLIA ACHTERNA

In de huid kruipen van Amália Rodrigues, veel fadista’s zouden er hun ziel voor geven. Carla Pires speelde het klaar, figuurlijk dan toch. Vier jaar lang vertolkte ze haar boegbeeld in de grootste musical die Portugal ooit voortbracht.

Nu staat ze als zichzelf op het podium: één brok intensiteit die de traditie herinterpreteert en zo stilaan ook zelf een plaats in de fadogeschiedenis verovert.

WIE IS PIRES?

Een heldere altstem, subtiel inlevingsvermogen en een talent om net dat nummer te kiezen dat geen nekhaartje onberoerd laat, daar staat Pires voor gekend. Na haar avontuur als Amália brak ze in 2005 internationaal door met haar album Ilha do meu fado (Ocarina Records), een selectie van liedjes die de fado significant beïnvloedden. Sindsdien waait ze als een frisse bries door het genre.

Ook in de Handelsbeurs wijst haar neus met haar uitstekend begeleidingstrio van Portugese gitaar, klassieke gitaar en akoestische bas richting vernieuwing. Maar de liederen blijven vervuld van weemoed en smart; de ziel van Amália is nooit veraf.

Muzikanten

Carla Pires (zang), Ricardo Parreira (Portugese gitaar), Nelson Aleixo (klassieke gitaar), Daniel Pinto (akoestische bas)

Andere muziekliefhebbers ontdekten ook volgende concerten:

ander format
klassiek

Muziek de hele nacht lang: kom kamperen en vertragen in de Handelsbeurs

za24.06.1722u04

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Nieuw: Foyer Soirée

De Handelsbeursfoyer verandert op de maandagavonden van Foyer Soirée in een huiselijke club.

Telkens stelt een muzikant of band in een intiem kader een nieuw project voor. Van jong Gents talent tot gevestigde waarden, begin de week verruimend met Foyer Soirée.

Kraakpand

Shuffle. Vier bands in de mix

De immens gevarieerde muziekcollectie van de wereld ontdekken, daar is geen beginnen aan?

Kraakpand drukt voor jou de shuffle-knop in. Op deze intieme avond spelen vier bands afwisselend hun songs.