Bram De Looze Solo: 'Piano e Forte'

ingetogen
jazz
vr21.04.17

FANTASIEËN OP ANTIEK

Het is de droom van elke pianist: instrumenten mogen kiezen uit de historische collectie van Chris Maene. Toetsenist Bram De Looze volgde zijn curieuze oren van de vleugelpiano naar de pianoforte.

Hij laat zich inspireren door drie prachtexemplaren. Oud en nieuw komen samen door intense dialoog en een niet snel te stoppen fantasie.

DE LOOZE

De jonge De Looze maakt al enige tijd Europese en New Yorkse podia onveilig met LABtrio en als leider van Septych, zijn internationaal zevenkoppig ensemble met streekgenoten Robin Verheyen en Bo Van Der Werf. Nu leidt zijn uitzonderlijke talent en flair hem naar een soloconcert, waar hij zijn passie botviert op drie klavieren.

WELKE ANTIEK?

Elk instrument is uniek en bezit andere elementen om mee te spelen: de kristalheldere tonen van een Anton Walter pianoforte uit 1795 – Wolfgang Amadeus Mozarts favoriet –, de warme klank van een Erard piano uit 1838 of de grote transparantie van een Pleyel Concert Grand piano uit 1843.

De Looze laat de instrumenten herleven met melodieën opgediept uit zijn verbeelding.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Nieuw: Foyer Soiree

De Handelsbeursfoyer verandert op de maandagavonden van Foyer Soiree in een huiselijke club.

Telkens stelt een muzikant of band in een intiem kader een nieuw project voor. Van jong Gents talent tot gevestigde waarden.

Korting à la carte

Kom je wel meer naar de Handelsbeurs? Doe je voordeel vanaf vier concerttickets.

  • 4 of 5 concerten -10% op de basis- of reductieprijs
  • 6 of 7 concerten -15% op de basis- of reductieprijs
  • 8 of meer concerten -20% op de basis- of reductieprijs

Bestel à la carte online ▸