Alexander Hawkins / SCHNTZL

jazz
di22.11.16

FILMISCHE FANTASIEËN

De nieuwste lichting van de Belgische jazz is groot, divers en avontuurlijk. Pianist Hendrik Lasure en drummer Casper Van De Velde vormen met SCHNTZL daarvan het beste bewijs. In Engeland is het pianist Alexander Hawkins die furore maakt. Op zijn 35ste legt hij een indrukwekkend palmares voor.

ALEXANDER HAWKINS SOLO

Pianist Alexander Hawkins is een nieuwe kracht in de Britse jazz scene. Hij speelde samen met improvisatie-talent Evan Parker, de groep van de legendarische Zuid-Afrikaanse drummer Louis Moholo-Moholo en het ensemble van Mulatu Astatke.

Met Duke Ellington en Cecil Taylor als lichtende voorbeelden bracht hij in 2014 zijn eerste soloplaat Song Singular uit. Nu is hij klaar voor take two.

SCHNTZL (CD-RELEASE)

Het duo SCHNTZL won in 2015 de storm!-contest in Oostende. Ze zijn geschoold en veelzijdig en experimenteren gretig met hedendaagse invloeden.

Hun jazz rolt tussen compositie en improvisatie, met invloeden uit pop, klassieke én elektronische muziek. Daarbij wisselen focus en verrassing elkaar voortdurend af.

Hendrik Lasure (piano), Casper Van De Velde (drums)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Nieuw: Foyer Soiree

De Handelsbeursfoyer verandert op de maandagavonden van Foyer Soiree in een huiselijke club.

Telkens stelt een muzikant of band in een intiem kader een nieuw project voor. Van jong Gents talent tot gevestigde waarden.

Korting à la carte

Kom je wel meer naar de Handelsbeurs? Doe je voordeel vanaf vier concerttickets.

  • 4 of 5 concerten -10% op de basis- of reductieprijs
  • 6 of 7 concerten -15% op de basis- of reductieprijs
  • 8 of meer concerten -20% op de basis- of reductieprijs

Bestel à la carte online ▸