Grijze Cellen: Wat is gezonde voeding?

ma11.02.13

GRIJZE CELLEN: WAT IS GEZONDE VOEDING?

Wat is gezond eten? Onderzoeken naar en boeken over verantwoorde voeding lijken elkaar voortdurend tegen te spreken. Is diëten de oplossing tegen overgewicht? Welke rol kan voeding spelen in preventieve geneeskunde? Volstaat het aloude advies 'eet alles maar met mate', of volgen we beter de concrete richtlijnen van de voedingsdriehoek of de voedselzandloper? Welke zekerheden biedt de voedingswetenschap ons nog? Kortom: wat moeten en kunnen we nog eten vandaag? Kris Verburgh (arts en auteur van o.a. De Voedselzandloper) en Patrick Mullie (voedingsdeskundige en onderzoeker aan de Militair Hospitaal Koningin Astrid (MHKA) in Neder-Over-Heembeek, auteur van o.a. Goed Eten) geven een lezing en gaan daarna met elkaar in gesprek onder leiding van Eos-redacteur Dieter De Cleene.


Grijze Cellen is een lezingen- en debatreeks in samenwerking met wetenschappelijk tijdschrift Eos, Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen (FWO), deBuren en Handelsbeurs Concertzaal te Gent.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?