Kraakpand 6.3

Za 28/04/2012 ~ 20:15

Deze activiteit is afgelopen. Op deze pagina vind je fotoverslagen en reacties over het concert.

Kraakpand 6.3 Foto: © Caroline De Meyer
line-up Black Cassette, Monogold, Cape Coast Radio, Eefje De Visser, Myrddin
Tags Kraakpand
Datum za 28/04/2012
Organisatie A Handelsbeurs Production
Locatie concertzaal
Uur 19:00  Deuren Handelsbeurs open
20:00  Dj Sir Sourire
21:00  Start show 

De ingrediënten van Kraakpand zijn naar goede gewoonte: vijf bands, de meest uiteenlopende muziekgenres, een spannende wisselwerking tussen de groepen, een indrukwekkende opstelling in de zaal en presentator Helmut Lotti, die de show als gastheer aan elkaar praat. Vanaf 20u brengt DJ Sir Sourire de sfeer erin, na de show gaat het feestje gewoon door in de foyer.

Line up

Black Cassette | rock

"Kraakpand eigenlijk de Vlaamse - helaas door de pers genegeerde - Later With Jools Holland. Ik heb met Sukilove en met Broken Glass Heroes ook al op Kraakpand gestaan en dat waren fijne ervaringen. Het eten is altijd goed in de Handelsbeurs en de gezamenlijke begintune is ook telkens interessant om te saboteren met valse noten en verkeerde timings, waarvoor bij voorbaat mijn excuses. Ik kijk er naar uit om met de andere bands op het podium te staan. En Eefje De Visser komt net als mij uit Nederland dus dat wordt hardstikke gezellig.”
Sjoerd Bruil - Black Cassette

Website - Myspace - Facebook

Monogold | indie rock/song

"Nooit gedacht dat we in volle zomer een cd zouden gaan vergelijken met de zwarte sazie die we traditioneel, maar toch vooral op herfstige winteravonden, als tv-dekentje bezigen. Edoch. Homeland van monogold is nu eenmaal hartverwarmend zoals een Luikse wafel dat kan zijn op een druilerige winkelslenterdag. Van breed meanderend - We'll find our home en So we say - tot kortsprakerig knap - Without en Some day - maar toch altijd keihard in your face. Amai, zo schoon…"
Stijn Vanderhaeghe, Menzo (september 2011)

Website - Vi.be - Facebook

Cape Coast Radio | Afro Beat

Voor fans van Pinback, Vampire Weekend, the Notwist, Yeasayer…

Myspace - Vi.be - Facebook

Eefje De Visser | folk / pop

'De koek' is uit, nu ook in België, en de cd-presentatie in de AB in Brussel is inmiddels achter de rug. Deze maand brachten we er ook onze tweede single, 'De stad' uit. Deze staat nu bij Radio 1 op A-rotatie en samen met regisseur Miguel Narings namen we daarom in Antwerpen een video op. Veel lieve mensen werkten er hard aan mee en nu hij mag de wereld in! (bekijk hem hieronder bij de filmpjes)
Eefje De Visser, nov 2011

Website - Myspace

Myrddin | flamenco

"Flamenco is mijn grote passie, maar in mijn composities zitten ook de genres waarmee ik opgroeide, klassiek en jazz, heel erg verweven."

Website - Myspace

 

> Naar goede gewoonte brengt de Gentse jongerenradio Urgent.fm live verslag uit van de avond. Wie Kraakpand 6.3 live moet missen: stem op 28 arpil af op 105.3 fm of surf naar www.urgent.fm.
Ook in de week voorafgaand aan Kraakpand kan je tussen 17u en 19u bij het programma Spoetnik terecht voor aankondigende informatie.

Lees meer

Reageer

Geschreven door L&S, 4 jaar geleden

Wat een krachtige en prachtige muzikale editie . Behoudens Monogold ( = monotoon ) waren de zeer diverse artiesten van echt hoog niveau ! Helmut Lotti deed zijn best en hij is een ' grote meneer ' , echter bleek duidelijk dat hij de vreemde eend in de bijt is . Net als vorige keer..... dit is ' stuff ' voor dirk Blanchart . dB interviewde de artiesten en smeedde een band met het publiek . Bovendien mis ik de sterke gezamelijke ' globo intro ' Put your radio on . dB staat voor dirk Back a.u.b.

Kraakpand

Kraakpand

De immens gevarieerde muziekcollectie van de wereld ontdekken, daar is geen beginnen aan? Kraakpand drukt voor jou de shuffle-knop in. Op deze intieme avond in de Handelsbeurs spelen vier bands afwisselend hun songs. Laat je meevoeren doorheen gekende werelden en andere horizonten van (nieuw) talent uit Gent of ver daarbuiten. De presentator van dienst leidt in goede banen.